06 - 4668 9690 info@chi-balans.nl

Dromen hebben we allemaal. En soms lijkt je droom zo onbereikbaar en ver weg. Net alsof het iets is waar je een toeschouwer bij bent. Je kijkt naar iets dat jij ook graag zou willen, maar je zit op de tribune en het vindt allemaal buiten jou plaats. Oh wat zou je er graag deel van uit maken, maar hoe.

Je dromen visualiseren.
Doe je dat wel eens? Op het moment dat je je dromen visualiseert dan ben je opeens geen toeschouwer meer maar zit je er midden in. Je maakt dan deel uit van je droom en beleeft en ervaart het alsof het nu gebeurt.
Topsporters doen het veel. Nu tijdens de Olympische Spelen zie je hoe ze zich voorbereiden op hun wedstrijd. De wedstrijd waarin ze streven naar een superprestatie. In gedachten beleven ze hun wedstrijd tot in detail. Ze zijn er zo mee vertrouwd en voelen het in elke vezel van hun lijf. In gedachten halen zij het goud of een andere superprestatie.

Dat kan jij ook. Want dit geldt niet alleen voor wedstrijden maar voor alle dromen. Natuurlijk de voorbereiding moet er zijn, er moet ook aan gewerkt worden. Je weet welke stappen je gaat nemen en hoe je iets gaat aanpakken.  Die droom dat is het doel waar je voor gaat en waar je naar toe werkt.  En de stappen die je zet die ondersteun je door te visualiseren dat je het gewenste resultaat behaalt. Visualiseren is iets anders dan dagdromen.

Hoe doe je dat?
Bij visualiseren gebruik je je fantasie. Je beeldt je in dat je in de situatie zit die je graag wilt ervaren. Je bereidt je er in gedachten op voor. Visualiseren doe je met je ogen dicht, zodat de kracht van je inbeelding groter is. Verwacht geen haarscherp beeld  zoals op tv. En het gaat niet alleen om zien, je gebruikt meerdere zintuigen.
Je stelt je voor dat je doet wat je graag wilt met alles erop en eraan. Je roept het gevoel op dat je graag wilt voelen, de blijdschap, de opwinding, de kracht, de energie, het zelfvertrouwen. En de gedachten die dan door je heen gaan als het lekker gaat en wat je dan tegen jezelf zegt. Je ziet het jezelf doen. En je laat het jezelf beleven en ervaren alsof het nu op dit moment gebeurt. Je roept het geluksgevoel zo al op en voelt het in iedere vezel van je lijf.
Dit kan bij sport ter voorbereiding op een wedstrijd, maar ook in heel veel andere situaties. Zo kan je visualiseren dat je het woord neemt in een groep mensen, of hoe je rustig en ontspannen in gesprek bent tijdens een sollicitatie. Je visualiseert hoe je veilig tussen het verkeer door laveert. Je stelt je voor hoe datgene dat je wilt maken er uit gaat zien en maakt in gedachten je ontwerp en hoe je dat uitvoert. Je visualiseert dat waar je van droomt.

Het gaat om de beleving en de overtuiging dat het mogelijk is. Je gelooft er in.
Het gevoel dat je erbij hebt is belangrijk. Je gaat voor de succeservaring dat maakt je krachtig en sterk en zorgt ervoor dat je kunt doen wat er nodig is om je doel na te streven. En dat het werkt dat zie je in de topsport. Daar wordt er zoveel gebruik van gemaakt. Het is een mindset en maakt je scherp. Het maakt je doelgericht en krachtig. Het geeft een positieve boost en je gaat er voor.

Welke dromen heb jij? Gebruik de kracht van visualisatie op weg naar je droomdoel.

In NO-TIME minder stress

 

Ben je ook klaar met al die stress?

Wil je meer rust in je leven en ruimte in je hoofd?

Heb je behoefte aan praktische tips die je

makkelijk kunt toepassen? 

 

Je kunt NU starten.

Vul hieronder je naam en email in

en ontvang de GRATIS tips.

Gelukt. Dankjewel voor het aanvragen.