06 - 4668 9690 info@chi-balans.nl

Ken je dat? Dat je ergens een beslissing over moet nemen en voor de zekerheid nog even met iemand overlegt. Gewoon om de bevestiging te krijgen dat je het goed hebt. En twee weten meer dan één. En ook om het gevoel te hebben dat je niets over het hoofd hebt gezien. Maar eigenlijk ben je er wel uit.

En dan? Dan gebeurt er van alles. De ander geeft zijn gevraagde mening maar die blijkt heel anders te zijn dan je had verwacht en de twijfel slaat toe. Heb je het nou zo verkeerd gezien? Hoe kan het nou dat jij er zo anders over dacht. Dus vraag je nog iemands mening. En word je opnieuw in twijfel gebracht. Want zoveel mensen zoveel meningen en gedachten. En dat maakt het alleen maar onoverzichtelijker en soms de onzekerheid groter.

Als het om iets persoonlijks gaat dan kan dit heel vervelend zijn.
Door de spontane of gevraagde reacties van anderen kan je van je stuk gebracht raken. Je energie wordt onrustig en je gedachten hebben het druk met wikken en wegen en alles op een rijtje zetten. Zo kan het gebeuren dat iets waar je tevreden of blij mee was opeens een punt van twijfel en onzekerheid is.  Je weet opeens niet meer wat je wilt en soms ook even niet wat goed voor je is.

En hoe kom je nu weer terug bij jezelf. Door alle meningen van anderen neem je een stukje van die energie over en daar moet je dan weer afstand van nemen. Door alles te overwegen, zit je helemaal in je hoofd. Je hoofd heeft je gevoel en intuïtie helemaal over genomen. En dat is jammer want je gevoel staat veel dichter bij je en reageert meestal heel snel. Soms zo snel dat je het niet opmerkt omdat je hoofd en rationele denken vervolgens alle aandacht opeisen. Als het om iets persoonlijks gaat, is je gevoel echter van heel groot belang. Want hoe voel je je er bij en wat levert het je op? Je goede gevoel is meestal je kompas.

Het kind in ons zoekt de bevestiging.
Waarom zoek je die bevestiging? Dat is iets dat je aangeleerd hebt in je kindertijd. Toen was je afhankelijk van anderen, moest je nog heel veel leren en zocht je goedkeuring en bevestiging. Je kon ook vaak nog niet alles overzien en voor jezelf beslissen.
Dat we nu getriggerd worden door de meningen van anderen komt omdat we dan onbewust weer in dat oude patroon stappen alsof we tien zijn. Eigenlijk is het beter om anderen helemaal niet om hun mening of goedkeuring te vragen. Want die vraag naar een mening is eigenlijk onbewust nog steeds een vraag naar goedkeuring.  Goedkeuring die je helemaal niet meer nodig hebt. Het zoeken van bevestiging is een patroon geworden. Ook nu we als volwassenen gewoon zelf kunnen beslissen en weten wat we willen en wat goed voelt. En daar komt hij weer. Wat goed voelt.

Hoe blijf je bij je eigen energie.
Soms merk je dat je uit je eigen energie getrokken wordt en meegaat in de energie van anderen. Je kan dan de volgende oefening doen om gecentreerd te blijven.
Je kan hierbij staan of zitten met je beide voeten stevig op de grond.

Wrijf je handpalmen over elkaar om de energie en warmte in je handen te activeren. Je voelt dan de stroming en warmte in het midden van je handpalmen.
Leg je handen vervolgens op elkaar en op je hartchakra op het midden van je borst.
Adem een keer diep in en uit en zet de intentie. Daar is hun energie en hierbinnen is mijn energie; daar is hun energie dit is mijn energie.
Visualiseer dat je geankerd blijft in je eigen energie.
Merk op dat jouw energie zich in jouw lichaam bevindt en blijf bij je energie. Mijn energie is hierbinnen in mijn lichaam en die laat ik er niet uittrekken.
Voel hoe je energie door je lichaam stroomt en visualiseer hoe je stevig staat.
Stel je voor hoe je onder je handen de warmte en energie (KI) voelt stromen en zo je Krachtige Ik (KI) laat groeien. Zo kom je terug bij jezelf en je eigen kracht.

In NO-TIME minder stress

 

Ben je ook klaar met al die stress?

Wil je meer rust in je leven en ruimte in je hoofd?

Heb je behoefte aan praktische tips die je

makkelijk kunt toepassen? 

 

Je kunt NU starten.

Vul hieronder je naam en email in

en ontvang de GRATIS tips.

Gelukt. Dankjewel voor het aanvragen.