06 - 4668 9690 info@chi-balans.nl
OPNIEUW BEGINNEN, dat is dit jaar het thema van de maand van de spiritualiteit.
En dat is natuurlijk een prachtig thema zo aan het begin van het jaar. Als we beginnen met een nieuw jaar sta je eerder stil bij verandering en opnieuw beginnen. Omdat het jaar zo mooi afgerond is en je opnieuw begint met een lege agenda als een schone lei of onbeschreven blad.

Is dat voor jou ook belangrijk?
Hecht je aan de traditie van opnieuw beginnen aan het nieuwe jaar? Met goede voornemens en dingen waar je opnieuw mee wilt beginnen? Die cyclus van een jaar kan je verkorten tot een nieuwe maand, een nieuwe week en een nieuwe dag.

In het leven moet je iedere dag opnieuw beginnen staat er in het thema beschreven.
Hoe mooi is dat, dat je iedere dag de kans krijgt om opnieuw te beginnen. Lukt er iets niet, dan heb ik vandaag een nieuwe kans en kan ik opnieuw beginnen.  Het geeft een hoop ruimte en rust. Het hoeft allemaal niet zo perfect. Het geeft je de ruimte om te falen, te leren en te groeien. Je kunt dingen uitproberen, er van leren en als blijkt dat het niet werkt op deze manier dan kan je gewoon opnieuw beginnen en een andere weg bewandelen richting je doel.

Ik zie het als een vorm van Levenskunst als je zo in het leven staat.
Hiermee geef je namelijk aan dat fouten maken menselijk is en heel normaal. Dat je juist zo vrij-uit kunnen leven omdat je nieuwe dingen kunt uitproberen waarbij je mag falen en opnieuw beginnen. Je baalt dat het anders is gegaan dan gehoopt. Misschien ben je uit het veld geslagen of zie je het even niet meer zitten. Maar dan besef je dat je daar niet veel mee op schiet. Je kan ook even tot jezelf komen diep ademhalen en opnieuw beginnen.  Dat geeft ruimte tot ontwikkeling. Het haalt de druk er af en opeens is er veel meer mogelijk, vrijheid en blijheid. We kunnen gaan genieten en doen en altijd weer opnieuw beginnen.

Waarmee zou jij opnieuw willen beginnen?
Is er iets waarvan je denkt, als ik dat toch eens over kon doen? Misschien is er meer mogelijk dan je denkt. Dat wil niet zeggen dat je het oude af moet wijzen. Misschien kan het erbij of gewoon dubbel. Zo lees je wel eens van mensen die hun trouwdag over doen. En als dat je plezier geeft als je daar van geniet. Want dat is uiteindelijk je doel, dat je er happy van wordt.

Zo ben ik opnieuw begonnen met het maken van mijn website. En voor het eerst ben ik begonnen met blogs. Dat is spannend want ik heb het nog nooit gedaan. Daar zal ik van alles in kunnen leren en het geeft me zoveel rust dat ik gewoon altijd opnieuw kan beginnen.

In NO-TIME minder stress

 

Ben je ook klaar met al die stress?

Wil je meer rust in je leven en ruimte in je hoofd?

Heb je behoefte aan praktische tips die je

makkelijk kunt toepassen? 

 

Je kunt NU starten.

Vul hieronder je naam en email in

en ontvang de GRATIS tips.

Gelukt. Dankjewel voor het aanvragen.