06 - 4668 9690 info@chi-balans.nl

Wat is geluk? Weet jij het, en ben je het? 

Vanuit de tijdschriften en de reclamezuilen wordt het ons toegeschreeuwd. Alles wat we moeten doen en alle spullen die we nodig hebben om ons steeds een stukje gelukkiger te voelen. En ja de verleiding is groot want het wordt zo mooi gepresenteerd. De ultieme zaligheid van dat geweldige koffiezetapparaat dat ons iedere keer weer de keuze biedt welke heerlijke koffie we nu weer zullen drinken. En daar hoort natuurlijk een melkopschuimer bij die de melk luchtig klopt en je koffie helemaal afmaakt. Op ieder moment van de dag kan jij je koffie drinken zoals in je die bestelt op het terras waar je lekker van de zon en de reuring kunt genieten.

En natuurlijk is dat geluk, maar ergens knaagt er ook iets. Want jezelf verwennen door op het terras is opeens minder bijzonder. Het speciale van die koffie op het terras is er af, dat kun je nu immers thuis ook regelen. En dat is ook weer een beetje jammer.

En zo zijn er nog veel meer dingen die we nodig hebben. Waar we echt niet meer zonder kunnen en die ons leven verrijken. De smart-phone is iets waar we niet meer zonder kunnen. De hele dag door zijn we bereikbaar, kunnen we het nieuws bekijken en elkaar volgen op facebook, insta en wat er allemaal nog meer is. Het is een geweldige uitvinding die ook veel onrust brengt, want ja je ‘moet’ het dus ook de hele dag bijhouden en direct reageren.

Waar is het geluk van een dagje lummelen en niets doen. Even de tijd voor jezelf nemen zonder de drukte van de buitenwereld om je heen.  Een dagje onbereikbaar zijn als je in de tuin de telefoon niet hoorde. Waar je je heerlijk met een boek in je handen hebt teruggetrokken en helemaal opgaat in het verhaal, even in een nadere wereld.  In de tuin waar je de tijd hebt om te genieten van het groen, waar je contact maakt met de aarde en zo met jezelf. Waarin je de tijd hebt om te mijmeren. Je geniet van de vogels die fluiten of het vlindertje dat langs fladdert. En waar je een paar bloemen plukt om binnen neer te zetten. En tussen al die vazen in de kast is er geen passende, maar dan valt je oog op dat lege potje dat op het aanrecht staat. Dat lege potje dat omgespoeld het perfecte vaasje voor je bloemen is.

Dat is geluk, klein geluk.
De tijd nemen voor jezelf en iets maken van de gewone dingen en daar van genieten. Tenminste dat is het voor mij.

En voor jou?
Wat is klein geluk voor jou? Wat zijn die kleine gewone dingen die jouw een blij gevoel geven?

In NO-TIME minder stress

 

Ben je ook klaar met al die stress?

Wil je meer rust in je leven en ruimte in je hoofd?

Heb je behoefte aan praktische tips die je

makkelijk kunt toepassen? 

 

Je kunt NU starten.

Vul hieronder je naam en email in

en ontvang de GRATIS tips.

Gelukt. Dankjewel voor het aanvragen.