06 - 4668 9690 info@chi-balans.nl
Dus ga ervoor …     en geloof in jezelf en wie je wilt zijn.

Kan je je daar iets bij voorstellen? Je bent wie je denkt dat je bent.

Het klinkt eenvoudig en een beetje als een dooddoener. Als iemand dat tegen je zegt kun je er weinig tegenin brengen. En toch …

Als je er even echt bij stil staat dan ontdek je de kracht er achter. Jazeker, DE KRACHT, want je gedachtenkracht is zoveel groter dan je vermoedt. Daarmee kun je bergen verzetten en dingen waarmaken die je niet voor mogelijk had gehouden. Het heeft er een beetje mee te maken dat je in je leven vele rollen hebt. Bij die rol heb je een bepaald beeld en daar ga je je naar gedragen, bewust of onbewust. Je eigent jezelf eigenschappen en vermogens toe die bij die rol horen en de verschillen kunnen soms groot soms klein zijn.

Welke rollen heb jij allemaal?
Afhankelijk van de groep mensen waar je je in bevindt, neem je een rol in.
Ben je ergens nieuw, dan kijk je bij de anderen hoe het gaat. Je bent meestal een beetje afwachtend. Je leert van de anderen, die meer ervaring hebben en de klappen van de zweep kennen. Je denkt dat je hier nog een beginner in bent en veel te leren hebt. Misschien voel je je onzeker.
Maar ben jij in de groep degene met de meeste ervaring dan zal er vaak van je verwacht worden dat jij het initiatief neemt. Je denkt; ik ben hier degene met kennis van zaken. Je voelt je misschien vrij om de leiding te nemen en de taken te verdelen als die er zijn. Je voelt je vol zelfvertrouwen.

Daar zit die gedachtenkracht.
Je gaat je gedragen naar wat je jezelf vertelt dat je kan, naar het gevoel dat je erover hebt. Als jij negatief over jezelf denkt, dan zal je daar steeds de bevestiging van zoeken en herkennen.
Vind jij jezelf onhandig. Dan zal je van alles vinden dat handiger en beter had gekund. En de gedachte zelf zal je onzeker maken, waardoor je ook sneller onhandig doet.
Vind jij jezelf een looser. Dan zal je altijd mensen vinden die ergens beter in zijn dan jij. Ook al krijg je complimenten dan is het moeilijk die te ontvangen. Ze komen niet overeen met je zelfbeeld en komen niet binnen. Je eigen gedachten ontkrachten het meteen.
Vind jij jezelf een geweldige zangeres dan zal je vrij en vol overgave zingen. Ongeacht wat anderen er van vinden.
Vind jij jezelf een topper in koken. Dan ga je vol vertrouwen experimenteren met recepten en ingrediënten of nieuwe dingen maken op gevoel.
Bij kleine kinderen is dit proces nog heel puur te zien. Zij geloven vol overgave in hun tekenkunst en laten je trots hun tekeningen zien als ware kunstwerken. Zij maken een sprong en tillen hun been op en voelen zich een volmaakt acrobaat die zijn publiek vermaakt. Want in hun gedachten verrichten zij grootse dingen, ze geloven in zichzelf.

En wie ben jij?
Hoe denk jij over jezelf? Heel vaak gaat dat over ik ben …. en dan komt het.
Welke werkelijkheid creëer jij voor jezelf. Geloof jij in jezelf en je eigen kunnen waardoor je vol zelfvertrouwen nieuwe dingen durft te ondernemen en te leren. Of zorgen jouw gedachten ervoor dat je jezelf klein houdt?
Je zelfbeeld is verantwoordelijk voor je gedachten en de manier waarop je vervolgens actie neemt (of misschien soms niet eens durft te nemen). En daarnaast kleuren je gedachten ook je ervaringen. Dus als jij jezelf vertelt dat je iets niet kunt en het gaat op zich prima, dan zal je gevoel en ervaring toch zijn dat het beter kan en moet. Geloof jij echter dat je het prima kunt, dan zal je met hetzelfde resultaat wel blij en tevreden zijn.

Wie wil jij zijn?
Ben jij niet blij met jezelf? Stop dan met op een bepaalde manier te denken over jezelf. Verander de gedachten die je klein maken en houden in ondersteunende gedachten. Zorg dat je jezelf vertrouwen geeft en kansen om te leren. Het is vast niet in één keer perfect. En dat is prima zo kan je alleen maar groeien. Geef jezelf een compliment dat je iets nieuws doet en wees trots op jezelf.
Als jij denkt dat je een doorzetter bent, dan ga je door en dan wordt je het ook!

Dus ga er voor …..   en geloof in jezelf in wie je wilt zijn.

In NO-TIME minder stress

 

Ben je ook klaar met al die stress?

Wil je meer rust in je leven en ruimte in je hoofd?

Heb je behoefte aan praktische tips die je

makkelijk kunt toepassen? 

 

Je kunt NU starten.

Vul hieronder je naam en email in

en ontvang de GRATIS tips.

Gelukt. Dankjewel voor het aanvragen.