06 - 4668 9690 info@chi-balans.nl
Loslaten we hebben het te pas en te onpas over.
Het is een veel gehoord advies “je moet het loslaten”. Je hoort het zó vaak, dat het wel een goed plan moet zijn. Maar ja, je moet het maar kunnen. Loslaten is niet altijd makkelijk. En soms ben je er niet aan toe en wil je iets gewoon niet loslaten.

Wat is loslaten nu eigenlijk en waar heb je het dan over.
Vaak gaat het over dingen die gebeurd  zijn, of dingen die we niet in de hand hebben en wel graag controle over zouden willen hebben. De dingen waar we over piekeren en die ons in gedachten steeds bezig houden terwijl we dat eigenlijk niet willen. De waarom-vraag spookt regelmatig door je hoofd.
Of relaties met mensen, waarin we uit elkaar gegroeid zijn. Je deelt niet zoveel meer met elkaar maar blijft verlangen naar dat speciale in de vriendschap dat je deelde en dat het samen zijn zo fijn en bijzonder maakte. Ieder is zijn eigen leven gaan leiden en die wegen lopen steeds verder uit elkaar. En je ziet op tegen de momenten dat je elkaar ziet. En dat gevoel dat je daar dan bij hebt.
Loslaten is accepteren dat sommige dingen niet zijn zoals jij wilt.

Bij loslaten gaat het er om dat het je niet meer zo in beslag neemt, dat het geen nodeloze energie vreet. Dat klinkt logisch, natuurlijk wil je dat. Waarom is loslaten dan toch zo moeilijk? Meestal is de wens of het verlangen dat het anders zou zijn zo groot dat we ons er op blijven richten.Soms ook is het de vertrouwdheid of gewoonte. Als je dingen nu eens heel anders gaat doen of benaderen, weet je eigenlijk niet zo goed wat je te wachten staat. Dat kan onzeker maken en zorgen dat je alles bij het oude laat. Dus loslaten is vaak ook een beetje lef hebben.

Loslaten gaat altijd over ruimte maken.
Want als je iets loslaat komt er ruimte voor iets nieuws of anders. Een nieuwe fase in gaan of een andere manier van iets benaderen. Geen controle hebben maar eens kijken hoe het loopt en daar in mee gaan. Of een stukje verantwoordelijkheid en daarmee zeggenschap overdragen.  En ruimte maken voor anderen die hun eigen kijk op de dingen hebben. Het kan heerlijk verhelderend zijn om ruimte te maken voor een andere manier van kijken, doen en denken.

Loslaten gaat ook over verandering.
Het is ergens op een andere manier mee omgaan. Bezinnen op hoe het nu gaat. Geeft dit je energie of vreet het energie. Is dit de beste of enige optie of is het tijd voor verandering.  Dat kan spannend en onzeker zijn. Het kan voelen als een sprong in het diepe, maar je kunt het ook benaderen als een nieuw avontuur. En die benadering geeft meteen een heel andere energie. Het geeft ruimte en mogelijkheden om te onderzoeken en uit te proberen. Wat past nu beter, waar word je blijer en gelukkiger van.  Wat kun je doen om de energie weer te laten stromen?

Door iets te zien als een leerproces kan je het makkelijker los laten.
Je hebt iets ervaren en geleerd, iets meegemaakt. Je neemt het met je mee. En nu is het tijd om verder te gaan en een volgende stap te nemen. De herfst is een tijd van bezinning en loslaten. De blaadjes aan de bomen zijn ons voorbeeld. Ieder jaar laten zij los en maken zij ruimte voor groei en vernieuwing. Het is een natuurlijk proces.

Durf jij dat ook?

In NO-TIME minder stress

 

Ben je ook klaar met al die stress?

Wil je meer rust in je leven en ruimte in je hoofd?

Heb je behoefte aan praktische tips die je

makkelijk kunt toepassen? 

 

Je kunt NU starten.

Vul hieronder je naam en email in

en ontvang de GRATIS tips.

Gelukt. Dankjewel voor het aanvragen.