06 - 4668 9690 info@chi-balans.nl

December is een maand vol rituelen.
De één vind het geweldig, de ander heeft er niets mee. Maar het einde van het jaar is wel iets waar je meestal bij stil staat. Alweer een jaar voorbij, wat is dat snel gegaan. En nu ligt er een nieuw jaar voor je.

Wat denk je nu?
Vind je het onzin en gaat voor jou het leven verder zoals het dat iedere volgende dag doet. Of sta je er bewust bij stil. Zie je een nieuw jaar als een soort nieuw begin, gebruik je het om voor jezelf nieuwe doelen en wensen te formuleren en even stil te staan bij wat is geweest.

Het kan zo fijn zijn en ook heel inspirerend om even terug te kijken.
Heb jij de neiging om dan te kijken naar alles wat er beter kan? En komt er dan een waslijst aan wensen tevoorschijn? Of versta je de kunst om te kijken naar alle mooie dingen die er gebeurd zijn. Kijk jij vooral naar alles wat je bereikt hebt. Want dat is nou juist datgene wat je zo’n goed gevoel geeft.

Blij zijn en dankbaarheid voelen voor alles wat fijn was aan de afgelopen periode.
Je zult vanzelf merken dat als je daar bewust bij stil staat het een goed gevoel in je oproept. En deze positieve energie en gedachten zorgen ervoor dat je gedachten over het nieuwe jaar en wat je wilt gaan doen diezelfde positieve energie gaan aantrekken en uitstralen. En dat is precies wat je wilt. Met een nieuw jaar voor je op een positieve manier kijken naar hoe je je toekomst wilt invullen.
En daar kan je je eigen ritueel bij maken.

Rituelen zijn er om onze wensen kracht bij te zetten.
Om er bewust aandacht aan te geven en echt bij stil te staan. Dat zorgt er ook voor dat ze dieper beklijven en dus beter in je geheugen staan. Dat helpt om ook echt voor je doelen te gaan. En door je eigen ritueel te maken, weet je zeker dat het de energie geeft waar jij je goed bij voelt. 

Wat past bij jou? Creëer een sfeer die bij jou past. 
* Je kunt bijvoorbeeld alles opschrijven in een mooi boekje en daar in de loop van het jaar steeds dingen bijschrijven waar je blij mee en dankbaar voor bent. 
* Of in een paar kernwoorden je richting voor het nieuwe jaar samenvatten en die zichtbaar
neerzetten als reminder.
* Anderen maken een collage met hun doelen omdat een beeld heel krachtig werkt en zetten dat ergens neer op een plek waar ze vaak naar kijken.
* Misschien laat je je inspireren door andere culturen en laat je je wensen op met een wensballon of laat je ze met een drijvend lichtje te water gaan. Of is een altaartje met kaarsje en mooie voorwerpen meer jouw ding. 

Sta jij stil bij wat je wilt bereiken in het nieuwe jaar? En hoe doe je dat?

In NO-TIME minder stress

 

Ben je ook klaar met al die stress?

Wil je meer rust in je leven en ruimte in je hoofd?

Heb je behoefte aan praktische tips die je

makkelijk kunt toepassen? 

 

Je kunt NU starten.

Vul hieronder je naam en email in

en ontvang de GRATIS tips.

Gelukt. Dankjewel voor het aanvragen.